Wie ?

DSC_0895

 

 

 

 

Lut Ghaye
‘ Veranderen begint met bewust worden ‘

Van opleiding ben ik maatschappelijk werker, gespecialiseerd in vormingswerk en heb een ruime ervaring in het werken met groepen rond persoonlijke ontwikkeling.
Naast groepstrainingen werk ik ook één op één en met duo’s.
Ik combineer het trainings- en coachings-werk met een parttime functie als psychosociaal begeleider in de gezondheidszorg.

Ik volgde bijkomende trainingen en workshops in psychotherapie en Psychosynthese bij o.a. dr. Wil Wauters, directeur en trainer bij het (voormalige) Instituut voor Multidimentionele Psychologie en bij Robert Bakker, directeur en trainer van ‘Psychosynthese Studies’ Nederland.

In 2007 volgde en voltooide ik de opleiding tot Mindfulness-trainer aan het Instituut voor Aandacht en Mindfulness in Gent, bij dr. David Dewulf en ben gecertificeerd Mindfulness-trainer.
Deed in het kader van deze opleiding retraites en workshops bij Prof. dr. John Teasdale (mede grondlegger van de MBCT en verbonden aan Cambridge University), Christina Feldman (medestichter van Gaia House in Devon) en Prof. dr. Mark Williams (mede-grondlegger van MBCT en verbonden aan Oxford University).

Verder voltooide ik in:
2011 Opleiding in ACT (Acceptance & Commitment Therapy) – See True Maastricht, bij Gijs Jansen (ACT-trainer en docent aan de Radboud    Universiteit Nijmegen).
.  2012 Training Mindfulness en Communicatie –  ZNA, Antwerpen bij dr. Edel Maex ( ZNA Stresskliniek Antwerpen).
.  2014  Jaaropleiding tot Compassie-trainer bij Frits Koster en dr. Erik van den Brink (beide autoriteiten in Zelf-compassie en verbonden aan het Centrum Integrale Psychiatrie Lentis in Groningen).
.  2015 Basisopleiding ‘Inspirerend Coachen’ bij Jef Clement (Centerforselfmanagement).
.  2016 Opleiding Stress- en Burn-outcoach – HRD Academy bij Annita Roggier (psycholoog en coach), gecertificeerd in  september 2016.
.  2019 10-Daagse Basisopleiding Geweldloze Communicatie – Praatkracht – Huis van Verbinding bij Nick Burnand (gecertificeerd NVC-trainer).
.  2023 Opleiding Hartcoherentie Coach – Louvanie – bij Louis Van Nieuland (gecertificeerd Hartcoheretie coach en -trainer) – gecertificeerd in november 2023.

Ik ben vertrouwd met Inzicht- en Zen-meditatie.
Maakte in 2002 kennis met het Zen Boeddhisme bij Staf Feyaert waarbij ik sesshins deed in Averbode en Ranst.
Ik doe jaarlijks retraites sesshins o.m. bij Maha Karuna Ch’an, o.l.v. Ton Lathouwers.
Zen-meditatie maakt deel uit van mijn dagelijks leven.

Lid van: Mindfulnessvereniging VZW

Vereniging voor Mindfulness-trainers, Practitioners en onderzoekers is België.

© in-mindfulness.be 2024